Celluliter och bristningar - Behandlingar med Carboxyterapi, Mesoterapi och Microneedling.

Det är många som lider av celluliter och bristningar. Här kan du läsa om vad det är och hur man kan behandla.

Celluliter, apelsinhud. Vår hud består av tre lager. Det översta, överhuden (epidermis), är mycket tunt och vattenavstötande. Det mellersta, läderhuden (dermis), är tjockare och består av ett nätverk med bindväv som ger huden elasticitet och spänst. I det djupaste, underhuden (subcutis), finns det först och främst fettceller och blodkärl. Här lagras och omsätts fett, vätskor, sockerarter, proteiner och kemiska ämnen (toxiner).

 

De flesta kvinnor lider av celluliter även smala som överviktiga, det är fler med övervikt som drabbas. Viktuppgång leder till att fettcellerna ökar i omfång och börjar trycka på blodkärlen, vilket påverkar blodcirkulationen. Blodkärlen försvagas och lymfkärlens förmåga att föra bort slaggprodukter försämras. Sämre blodgenomströmning leder till vattenansamlingar i vävnader och bidrar till att toxiner och restprodukter inte transporteras ut utan fastnar i kroppen. Dessa ansamlingar tillsammans med trycket från uppsvällda fettceller ger gropar i huden som är ett kännetecken för celluliter.

 

Bristningar, strier, strech marks. Är en vanlig hudåkomma. Bristningar ser ut som ljusa eller röda stimmor eller streck i huden. De uppstår av att huden sträcks ut för fort och helt enkelt inte hinner med, ex vid graviditet. Vanligt i pubertetern och vid snabb viktökning. En hudbristning bildas i läderhuden, dermis. Dermis är uppbyggd av elastin och kollagen och fungerar som stödjefunktion i huden. Här sker ständigt en nyproduktion av kollagen och elastin, två ämnen som ständigt bryts ner av kroppen. Dermis står för spänsten och flexibiliteten i huden och när en hudbristning uppkommer är det kollagen och elastinfibern som påverkas. Namnet hudbristning har uppkommit för att det just blir en kraftig utsträckning av detta hudlager.

  • MicroNeedling - tusentals nålstick stimulerar reparations- processen vid både röd och vit striae.
  • Kemsik peeling - förbättrar vit striae genom att stimulera nybildning av ytterhuden.
  • Carboxy terapi - koldioxidinjektioner drar igång kollagenreparationen och kan förbättra både röd och vit striae.
  • Mesoterapi - förbättrar vit striae genom att stimulera elastin- och kollagenproduktionen i mellanhuden.

Prislista Celluliter och bristingar

BehandlingMer infoPris
MicroNeedling fr. 900:- 
Kemisk peel fr. 1.295:-
Carboxy terapi fr.

1.500:-

Mesoterapi fr. 2.000:-

Boka din behandling online!

Välkommen att boka din tid med vår internetbokning