Permanent hårborttagning

Synerons unika Elos teknologi kombinerar ljuspuls med radiofrekvens RF. ELOS IPL kan behandla ett bredare spektrum av hår. Något som är omöjligt med den äldre IPL och Laserteknologin. Så här fungerar det med permanent hårborttagning med ELOS. Vi har ett IPL system av riktigt hög kvalitet, den s.k. ELOS teknologin.

Ljuspulsen  träffar pigmentet i hårskaftet. I själva hårskaftet kan det bli mellan 200-300 grader varmt. Värmen avtar mycket snabbt i omkringliggande vävnad. Vi uppnår ungefär 70°C i hårfollikeln och hårsäcken, för att uppnå ett permanent resultat av hårborttagningen. Man förstör då proteinet och stamcellerna som finns i follikeln. Ljuset söker sig till pigment och om det saknas pigment så utvecklas det inte tillräckligt hög värme och effekten uteblir. Alla vanliga IPL och Laser system förlitar sig enbart på den optiska energin. Bi-Polarisk Radiofrekvens (RF)

 

Efter ljuspulsen värmt upp vävnaden går  RF ner, som attraherats av värmen i huden. Hårstrået är absolut varmast och RF vill in i det. Ett hårstrå har en fiskfjällsliknande struktur som fungerar som en perfekt isolering, vilket gör att RF inte kan ta sig in i håret. Istället så börjar nu RF att snurra runt hårstrået och värmer upp hela follikelstrukturen och hårsäcken. Detta kallas  för Vortex Heating (virvelvind). Målet värms alltså upp från både in- och utsidan. Detta gör att vi är mindre beroende av pigmentet i hårstråna. Att tänka på vid behandling med ELOS IPL

Mellan 6-10 behandlingar är normalt, det är olika från person till person. Hår är väldigt komplext och man har hårväxtfaser att ta hänsyn till. Man går ca var 4:e vecka när man behandlar aniskite och ca var 8:e när man behandlar kroppen.

Man kan se en rodnad och svullnad. Du ska inte arbeta med hemmavårds produkter som innehåller aha-syror på området samma dag. Du får inte sola på 3 veckor efter behandlingen. Du ska inte bada, basta eller träna på 48 timmar. Börjar det hetta eller svida ska området kylas ordentligt. Vid avvikelser eller funderingar, tveka inte på att höra av dig. Vi finns här dig!

Man ska inte dra håren från roten, med vaxning eller pincett, på minst en vecka innan behandling. Inte sola på 3 veckor innan behandlingen. Du skall inte ha någon infektion i kroppen när du kommer för din behandling. Huden i det området som skall behandlas skall vara hel och får inte vara uppretad. Har du några sjukdomar eller tar någon medicin, vänligen meddela det innan eller i samband med din bokning. Lika gäller vid om du är gravid eller ammar. För att minimera risken för eventuella bränskador rekommenderar vi att du undviker läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra (Treo och Magnecyl), NSAID- preparat (Ipren).

 

Kontakta oss eller boka in en konsultation för att lägga upp ett program för din hud.

Prislista IPL för hårborttagning

Behandling Pris
Överläpp     650:- 
Haka, pulisonger     750:-
Överläpp & haka / Haka & hals / Haka & polisong / Kinder   1.100:-
Hela ansiktet   1.650:-
Händer eller fötter     750:-
Armar   1.900:-
Underarmar   1.200:-
Armhålor     750:-
Hela ben   4.500:-
Lår   2.550:-
Underben   2.250:-
Bikinilinje   1.200:-
Brasiliansk (ej män)   1.500:-
Hel rygg    3.900:-
Axlar & skuldror   1.700:-
Nacke     750:-
Bröst   2.000:-
Bröst & mage   3.000:-
Magsträng / Bröstvårtor     750:-

Boka din behandling online!

Välkommen att boka din tid med vår internetbokning