Vaxning ansikte, kropp och brasiliansk

Att använda vax för hårborttagning har varit en tradition som går långt tillbaka i tiden, och är fortfarande en av de vanligaste och mest skonsamma metoder för dig som vill ha en len och hårfri hud. Fördelarna med vaxning är många; det går snabbt, passar alla hårtyper och innebär väldigt liten risk för hudirritation och svullnad. Men bäst av allt, eftersom kroppshåren avlägsnas ända från roten, uppstår ingen stubb och du kan njuta i veckor. Vi utför all typ av vaxning. Ben, armar, rygg, armhålor, ansikte, bikini och brasiliansk mf. (Inga intima områden på män) Vi använder oss av ett vax och en teknik som gör vaxningen snabb, effektiv och skonsam mot din hud

Hår har olika tillväxtfaser och växer i cykler. Detta innebär att håren växer omlott så att vi inte är hårfria respektive håriga i perioder. Detta gör också att man ibland kan uppleva att håret kommer tillbaka snabbare efter behandling en gång och långsammare vid ett annat behandlingstillfälle. Det beror helt enkelt på i vilken fas merparten av håren befann sig i vid det tillfället.

  • Håret bör vara minst 0,5 cm långt, vilket motsvarar ca 3 veckors utväxt.
  • Smörj inte in huden innan vaxningen. Fett på huden gör det svårare för vaxet att fästa på hårstråna.
  • Låt bli att raka och noppa med pincett mellan vaxningarna. När man vaxar växer håret ut mjukt, det blir glest och resultatet håller sig i ca fyra veckor. Rakar man får man stubb, eftersom man skär av håret i stället för att rycka upp det med roten.
  • Tänk på att det kanske inte blir silkeslent de första gångerna du vaxar, det kan finnas korta hår kvar som ännu inte blivit långa nog att komma med i vaxet. Efter man har vaxat några gånger hamnar håren i en jämn fas och det blir lenare och dröjer längre innan de växer ut igen.
  • Kom gärna nyduschad (gäller vid vaxning på kroppen)
  • Peela området helst dagen före din behandling, då det sätter igång blodcirkulationen och håret lossnar lättare och de döda hudecellerna försvinner.
  • Undvik sol, bad/dusch och träning tills rodnaden har lagd sig, vilket brukar ta upp till 12h-24h
  • Peela inte på det vaxande området på minst 24h, efter behandling. Vi rekommenderar att man peelar huden regelbundet mellan vaxningarna, för att undvika inåtväxta hårstrån och röda prickar.
  • Använd bomullstrosor och löst sittande byxor, så huden kan andas efter vaxningen, spciellt vid brasiliansk vaxning.
  • Använd inte parfymerade produkter på det vaxade området

Självklart varierar det från individ till individ, då vi är olika tåliga för smärta men om det är första gången du gör (framförallt) en brasiliansk vaxning kan det göra lite ont. Men för det mesta brukar de flesta säga att de hade förväntat sig att det skulle göra ondare. Att känna viss nervositet inför sin första brasilianska vaxning är något som drabbar de flesta så vila trygg i att vi tar god hand om dig, vi är erfarna och förstår din utsatta situation, det här är vår vardag.

 

Man kan ta en Alvedon ca 30 min innan behandlingen eller smörja in området ca 1h innan behandlingen med en bedövningssalva.

 

De övriga områden brukar inte kännas något speciellt, men vet man med sig att man är smärtkänslig så kan man ta en Alvedon strax innan behandlingen.   

*Vi rekommenderar att inte boka in behandlingen under menstruation, eftersom huden är som mest smärtkänslig och skör då.

Prislista Vaxning ansikte och kropp

BehandlingMer infoPris
Öron- och näshår 10 min  250:-
Överläpp 10 min  295:- 
Haka 10 min  305:-
Överläpp & haka 10 min  390:-
Bikini eller axil 30 min  425:-
String 40 min  475:-
Brasiliansk 40 min  595:-
Hela ben 50 min  650:-
Hela ben inkl. bikini 60 min  760:-
Hela ben inkl brasiliansk 70 min  1.095:-
Halva ben
30 min  525:-
Halva ben inkl. bikini 40 min  695:-
Halva ben inkl brasiliansk 60 min  795:-
Hela armar 40 min  400:-
Halva armar 30 min  370:-
Bröst 40 min  495:-
Rygg 40 min  590:-

Boka din behandling online!

Välkommen att boka din tid med vår internetbokning