Ytliga blodkärl

Acceptera inte röda kinder! Borttagning av ytliga blodkärl med Skin Rejuvenation, SR och diatermi. Här behandlas du med den kraftfulla IPL applikator SR som effektivt reducerar ytliga blodkärl och generella rodnader.

Många tror att huden tar skada av att avlägsna de ytliga blodkärlen, men så är icke fallet. Orsaken till ytliga blodkärl beror på de större djupliggande kärlens försvagade väggar. Då skapas det mindre onödiga blodkärl som når upp till de övre hudlagren och blir synliga. Det är dessa synliga ytliga blodkärl som vi tar bort. När temperaturen når ca 70 grader Celsius så dör proteinet i kärlväggarna som då kollapsar. Huden bryter sedan enkelt ner kärlet och forslar bort det. Efter några veckor så har du fått en hud utan onödiga rodnader. Vi behandlar alla typer av ytliga blodkärl inklusive Rosacea. Generell rodnad, blossande röda kinder, det  kan många relatera till. En del kanske bara upplever detta vid träning eller en kall dag och man kliver in i ett varmt och skönt rum men det finns de som lider av det dagligen. Mycket små ytliga kärl eller helt enkelt tunn hud kan ge en röd ton av huden. De känns oftast väldigt jobbigt i sociala sammanhang då man lätt blir röd i ansiktet vid stressade situationer.

Med hjälp av IPL som rensar  bort kärlen i huden och stimulerar cellerna i huden så kärlen bäddas in för att förebygga framtida besvär. Tyvärr måste man räkna med ett underhåll av nya behandlingar eftersom kroppen kommer att bilda nya kärl. Med en ljuspuls i kombination med Bi-Polarisk Radiofrekvens värmer vi upp blodets färgämne, hemoglobin, så att kärlväggen kollapsar. Är kärlet mindre så försvinner det omedelbart. Är det lite större kan det behövas några veckor innan hudens immunförsvar forslat bort det. Ibland kan ytterligare några behandlingar behövas med några veckors mellanrum. Man kan också behandla enstaka kärl med hjälp av diatermi där man med en steril nål penetrerar huden och tillför ström. Kärlen, som innehåller bl. a vatten, hettas upp kraftigt och koagulerar. De som är lite större forslas bort och de mindre försvinner på en gång.

Oftast räcker det med 2-6 behandlingar beroende på hur stort området är som ska behandlas. Stora områden delas upp i mindre områden för att inte belasta huden allt för mycket. Det snärtar till mot huden och en värmekänsla kan uppkomma. Behandlingen är mycket effektiv att ta bort ytliga kärl i ansiktet med.

Man kan se en rodnad och svullnad som kan behöva sminkas över. Du ska inte arbeta med hemmavårds produkter som innehåller aha-syror på området på 4 dagar. Du får inte bada eller träna på 48 timmar. Du får inte sola på 2-3 veckor efter behandlingen. Vid avvikelser eller funderingar, tveka inte på att höra av dig. Vi finns här dig!

Du skall inte ha någon infektion i kroppen när du kommer för din behandling. Huden i det området som skall behandlas skall vara hel och får inte vara uppretad. Har du några sjukdomar eller tar någon medicin, vänligen meddela det innan eller i samband med din bokning. Lika gäller vid om du är gravid eller ammar. Du får inte sola på 2-3 veckor efter behandlingen. För att minimera risken för eventuella skador på huden vid behandlingstället rekommenderar vi att du undviker läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra (Treo och Magnecyl), NSAID- preparat (Ipren). Undvik även kosttillskott såsom Omega 3,6 och E-vitamin ca 14 dagar före behandling. 

 

Kontakta oss eller boka in en konsultation för att lägga upp ett program för din hud.

Prislista Ytliga blodkärl

Behandling Pris

Enstaka kärl eller pigmentfläck

    450:- 
Kinder / Panna     990:-
Haka     600:-
Kinder & haka   1.300:-
Hela ansiktet   1.990:-

Boka din behandling online!

Välkommen att boka din tid med vår internetbokning