Carboxy terapi - Carboxy therapy mirakelgasen mot celluliter, fettdepåer, hudbristningar, ärr, mörka ringar och påsar under ögonen.

Carboxy terapi är en koldioxidbehandling (Co2) där man injekterar en liten mängd gas i huden för att förbättra blodcirkulation, öka fettförbränningen, förbättra hudens elasticitet och stimulera kollagen produktionen.

Vad är Carboxy terapi?

Carboxy terapi är en koldioxidbehandling (Co2) där man injekterar en liten mängd gasen i huden för att förbättra blodcirkulation, ökar fettförbränningen, förbättrar hudens elasticitet och stimulera kollagen produktion. Det finns inga kända risker med injektioner med koldioxid och har används i sjukvården i många år. Det är del av en naturlig process i vår kropp, vi andas in syre och andas ut koldioxid. När koldioxiden injiceras uppstår en obalans mellan mängden syre och koldioxid i vävnaden. Kroppen tolkar detta som syrebrist och ökar därför blodcirkulationen för att förse cellerna i det behandlade området med mer syre och näring.

Den ökade tillgången på syre och näring i området stimulerar i sin tur kroppen att restaurera vävnaden genom bl.a. cellförnyelse, fettförbränning och ökad lymfcirkulation vilken för ut slaggprodukter och överflödig vätska. Studier visar mycket fina resultat. 

Vad kan man behandla med Carboxy terapi?

  • Huduppstramning av slapp hud tex ansikte, hals, dekolletage, gravidmage och händer.
  • Reducera mörka ringar och påsar runt ögonen.
  • Anti-aging, rynkor.
  • Hudbristningar och ärr.
  • Lokala fettdepåer tex dubbelhaka eller vid knät.
  • Komplement till fettsugning, minska ojämnheter.
  • Celluliter
  • Psoriasis
  • Förbättring av restless leg syndrome

Carboxy kan kombineras med andra behandlingar

Före & efter plastikkirurgi för hudåtstramning & snabbare läkning, samt i kombination med botox, fillers och microneedling för ännu bättre resultat. 

Carboxy behandlingen kan utföras enskilt eller i kombination med andra medicinska estetiska behandlingar som t.e.x. infusion, mesoterapi, radiofrekvens, kemisk peeling etc. Men det är även utmärkt att använda före & efter fettsugning (för bättre och jämnare resultat).

Gör behandlingen ont?

Det är oftast en smärtfri behandling, man kan känna en litet stick och lite sveda när man injiceras. Ingen återhämtningstid krävs. 

Hur många behandlingar krävs?

Det är en snabb behandling på 15-30 minuter, med 1-2 veckors mellanrum. Normalt behövs 5-10 behandlingar beroende av hudens kondition och önskat resultat. När man nått önskat resultat krävs endast 1-2 behandlingar per år för att upprätthålla resultatet.

Efter behandlingen

Behandlingen kräver ingen återhämtningstid utan man kan fortsätta dagen som vanligt. Man kan ha en lite rodnad, ev ett litet blåmärke men den går att täcka med make-up.  

 

Prislista Carboxy terapi

BehandlingMer infoPris
Ögon 20 min 1.100:- 
Ansikte  20 min fr. 1.300:-
Kropp  30 min fr. 1.500:-

Boka din behandling online!

Välkommen att boka din tid med vår internetbokning

LÄNKVÄNNER