Permanent Makeup - kosmetisk pigmentering och microblading 3D ögonbryn, eyeliners och läpplinje

Med en permanent makeup så kallad kosmetisk tatuering kan du förbättra eller förstärka ögonbryn, eyeliners och läpplinje. Det kan vara ett alternativ för de som är allergiska eller känsliga för kosmetika, framför allt för att fylla i ögonbryn och läppar. -Vi ser till att du känner dig vacker dygnet runt, oavsett vad som händer!

Vad är permanent Makeup/ kosmetisk tatuering- Micropigmentering?

Permanent Makeup/ kosmetisk tatuering - micropigmentering innebär att vi gör ett implantat i huden med EU-godkända medicinska färger bestående av järnoxid - som inte innehåller några tungmetaller eller är allergiframkallande. Vid kosmetisk tatuering införs pigment i huden med hjälp av nål. Eftersom det yttersta hudlagret, epidermis, undergår ständiga förändringar i form av döda hudceller som ersätts av nya, så tatueras det sterila färgpigmentet både på det lagret men också på det underliggande lagret som heter dermis.

Hur går behandlingen till?

Alla behandlingar inleds med en konsultation där vi tillsammans går igenom dina förutsättningar och önskemål om färg och form. Ta gärna med dig en bild på hur du vill resultatet ska se ut. Det blir lättare för din specialist att se vad du exakt vill ha, men även för att du får en bild på hur det kommer att se ut. Sedan kommer specialisten med hjälp av sin erfarenhet och kunskap inom ansiktssymetri berätta för dig om dina förväntningar är realistiska samt om det önskade resultatet kommer passa just ditt ansikte. Först när du fått korrekt information samt ni båda är överens om resultatet och du känner dig trygg i ditt val kommer behandlingen att påbörjas. Behandlingen börjar med ett allergitest om du är osäker på en eventuell allergisk reaktion. Pigmenteringen utförs därefter och man får då den formen man kommit överens om med sin specialist.

Gör det ont?

Behandlingen är normalt inte smärtsam men vi kan ge viss form av bedövning om det behövs. Det vi använder då är Emla salva, som bör ligga på minst 30min innan behandlingen börjar.

Vad behöver man tänka på efter behandlingen?

Direkt efter behandlingen är oftast färgen något starkare än vad det slutliga resultatet blir. Ca 50% av färgen försvinner under läkningen. Man kan inte se det färdiga resultatet av en pigmentering omedelbart efter ingreppet eftersom man kan vara lite svullen, rödflammig. Det tar mellan 4-7 dagar innan en permanent makeup behandling har läkt. Under den tiden bildas färgskorpor som ska ramla av sig själv. OBS!!! Du får inte pilla bort dem själv! Först efter 3 veckor ser man det färdiga resultatet. Läkningsprocessen kan göra att färgen fäster mer eller mindre på vissa ställen i huden och det innebär alltid minst ett eller i enstaka fall två återbesök för att korrigera färgen och formen.

 

Man bör undvika sol och använda solskydd med spf 50. Under tiden måste huden skötas på rätt sätt, med skonsam rengöring och skyddande creame – både morgon och kväll.  

 

Kom ihåg: de sju första dagarnas eftervård bestämmer hur pigmenterings skall se ut under de kommande åren!

 

Ett återbesök rekommenderas 1-2 månader efter första behandlingen och sedan efter 2-5 år, för att bibehålla ett perfekt resultat.

Ögonbryn 

Vi markerar dina ögonbryn och ger dem en vackrare form, rekonstruerar eller förstärker. 

Eyeliner 

Eye-liner ger dig större och vackrare ögon, och får dina ögonfransar att se tätare ut vilket ger en vacker inramning runt ögat. 

Läppar - lip-liner 

Munkonturen kan markeras, färgsättas och förstoras efter dina egna önskemål och din personlighet. 

Areolare konstruktioner (vårtgårdspigmentering) 

Färgsättning av förlorat hudpigment och pigmentering av ärr. 

Ärrkamouflage 

Hudfärg av micropigment appliceras i huden och döljer missprydande operationsärr, brännskador etc. 

 

Konsultation där vi diskuterar dina möjligheter så låt oss ge råd och tips om vilken form av permanent Makeup (Micropigmentering) som passar just dig.

 

Prislista Permanent Makeup - Micropigmentering

BehandlingMer infoPris
Ögonbryn fr 5.000:- 
Eyeliner, uppe tunn   2.700:-
Eyeliner, uppe bred   3.200:-
Eyeliner, nere   2.500:-
Lipliner, munkonturer fr 4.500:-
Återbesök inom 3 månader (max 3 beh)   ingår
Återbesök inom 3 månader extra tillfälle vid behov   700:-
Återbesök 3-12 månader rabatt 50%
Återbesök 12-18 månader rabatt 20%

Boka din behandling online!

Välkommen att boka din tid med vår internetbokning

LÄNKVÄNNER